Lån

Anbefalte billån til ditt neste kjøp av brukt eller nytt er det mange av. Hvordan kan du finne fram til det beste og billigste tilbudet? Det skal vi prøve å finne ut av i løpet av denne artikkelen. Her foksuerer vi på forbrukslån til bil, som er et godt alternativ til tregulære billån. Avhengig av din økonomi, vil et billig forbrukslån ofte være et tidsfornuftig alternativ. Spesielt hvis du ikke sitter inne med egenkapital til kjøpet.

Bruktbil eller nybil?

Når du skal finne finansiering til ditt neste bilkjøp er det viktig å få på plass om det dreier seg om en ny bil eller en bruktbil. Skal du kjøpe en ny bil, er det enkelte kredittselskaper som vil delfinansiere nybilen opp til 80% av verdien. Dette betyr også at finansieringsselskapet vil ha en eierandel i bilen din inntil du har betalt ned på billånet og du får som regel en veldig konkurransedyktig rente på lånet. Noen tilbyr forbrukslån til bil, helt ned i 6,9% rente på lån til nybil, og det er en såpass lav rante, at du bør vurdere om det ikke kan betale seg i det lange løp.

Ulempen med å kjøpe nybil, er at du ikke nødvendigvis får så mye bil for pengene. Hvis du heller faller på bruktbil, kan du finansiere dette gjennom billån til bruktbil eller kjøretøy, eller et billig forbrukslån. Det er, som regel, en høyere rente på disse lånene, fordi kredittselskapet ikke vil ha en sikkerhet i bilen du kjøper. Det er mange fordeler og ulemper med dette. En fordel, er at du heier bilen fullt og helt, pluss, at du får mer penger å kjøpe bil for, men ulempen er at du må betale mer på lånet hver måned.